Список необхідних документів

Необхідні документи для дорослих:

1. Оригінал закордонного паспорту та копія його першої сторінки:

  • закордонний паспорт повинен бути дійсним не менше 9 місяців від дня закінчення подорожі,
  • у паспорті повинні бути принаймні одна вільна сторінка для дорослого та одна вільна сторінка на кожну вписану дитину, якщо їй відкривається віза.  Сторінки "4" і "5" - "Особливі відмітки" не приймаються до уваги;
  • посольство не приймає продовжені паспорти,

Увага: посольство не приймає продовжені паспорти та паспорти на дівочому прізвищі у випадку, якщо після шлюбу прізвище змінено та подружжя подорожує з дітьми.

2. 2 фото 3,5х4,5 см.

3. Заповнена анкета (заповнює візовий відділ АмЕС табору)

4. Для пенсіонерів - копія пенсійного посвідчення.

5. Для студентів - копія студентського квитка.

6. Медична страхівка, яку оформлює АмЕС табір або копія власної медичної страхівки

Необхідні документи для дітей:

1. Дитячий проїзний документ, якщо дитина не вписана у паспорт одного з батьків. Проїзний документ має бути дійсним не менше 9 місяців від дня початку подорожі.

2. 2 фото 3,5х4,5 см;

3. Копія свідоцтва про народження;

4. У випадку, якщо дитина подорожує без батьків або з одним з батьків, додатково подається нотаріально завірений дозвіл від обох або одного з батьків на виїзд дитини до Болгарії та копії громадянських паспортів обох або одного з батьків. Якщо у дитини немає одного з батьків, то надаються відповідні документи.

5. Медична страхівка, яку оформлює АмЕС табір або копія власної медичної страхівки.

Важливо:

  • дітям, яким виповнилось 17 років, необхідно мати власний проїзний документ ОБОВ’ЯЗКОВО,
  • для дітей старше 5 років, що вписані у паспорт одного з батьків, обов’язковим є наявність фото в паспорті батьків.

Вартість туристичної візи:

  • для дорослого - 35 євро
  • для дітей до 18 років, пенсіонерів та студентів - безкоштовно
  • експрес віза - 70 Євро для всіх категорій туристів (дорослі, діти.)

Важлива інформація:

ВЛАСНИКИ ШЕНГЕНСЬКОЇ ВІЗИ МОЖУТЬ ЗНАХОДИТИСЬ НА ТЕРИТОРІЇ БОЛГАРІЇ ДО 90 ДНІВ.

ГРОМАДЯНАМ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ВІЗА НЕ ПОТРІБНА.